Chat with us, powered by LiveChat Synonyms for competitive Exams

Mobile : +91-8800912722 , +91-9729327755( 9am-5pm | Mon to Sat) | Email : [email protected]

On all online courses and test series : SSC CGL online coaching course 2018 & 2019 T1 +T2+ T3 + T4 , SSC CGL Hard Drive course 2018 & 2019 T1 + T2 + T3 + T4 , SSC CGL Tier 1 Course, SSC CGL English course T1 + T2 , SSC CGL Advance math 2000 Q. hard questions series , SSC CGL Math T1 + T2 , SSC CGL Complete GK Course, SSC CGL 200 Online Tests Series".

Synonyms for competitive Exams

Synonyms for competitive Exams

Synonyms Test

Directions (1-60) : Out of the four alternatives, choose the one which choose the one which is closest in meaning to the given word.

Q1. COVENANT

(A) Case

(B) Coupon

(C) Contract

(D) Settlement

Q2. Colossal

(A) famous

(B) vigorous

(C) energetic

(D) enormous

Q3. CENSURE

(A) criticize

(B) appreciate

(C) blame

(D) abuse

Q4. CONTEMPLATION

(A) consideration

(B) meditation

(C) deliberation

(D) speculation

Q5. Tramp

(A) Wanderer

(B) Cheat

(C) Traveller

(D) Pilgrim

Synonyms for competitive Exams
Q6. Amicable

(A) poisonous

(B) friendly

(C) satisfying

(D) Heartening

Q7. Prudent

(A) skilled

(B) experienced

(C) cautious

(D) criminal

Q8. Occult

(A) religious

(B) unnatural

(C) supernatural

(D) strong

Q9. Menace

(A) request

(B) prayer

(C) threat

(D) curse

Q10. Successive

(A) rapid

(B) victorious

(C) beneficent

(D) consecutive

Q11. COMMAND

(A) lead

(B) instruct

(C) manage

(D) supervise

Q12. GNOME

(A) giant

(B) dwarf

(C) native

(D) alien

Q13. SURMOUNT

(A) discount

(B) surround

(C) overcome

(D) capture

Q14. OSTENTATION

(I) pomp

(B) pretence

(C) abundance

(D) plenty

Q15. DEMENTED

(A) reasonable

(B) sensible

(C) idiotic

(D) lucid

Q16. KNACK

(A) dexterity

(B) awkwardness

(C) clumsiness

(D) disability

Q17. CAPRICIOUS

(A) whimsical

(B) unmovable

(C) decisive

(D) stable

Q18. DEXTERITY

(A) incompetence

(B)  gaucheness

(C) adroitness

(D) ineptitude

Q19. OBSTINATE

(A) stubborn

(B) pretty

(C) silly

(D) clever

Q20. TRANSITION

(A) position

(B) translation

(C) change

(D) movement

Q21. VERACITY

(A) freedom

(B) truth

(C) wisdom

(D) loyalty

Q22. COLOSSAL

(A) gigantic

(B) colourful

(C) beautiful

(D) fantastic

Q23. MIGRATE

(A) Return

(B) Rehabilitate

(C) Transfer

(D) Settle

Q24. Dubious

(A) doubtful

(B) disputable

(C) duplicate

(D) dangerous

Q25. Genuine

(A) authentic

(B) legitimate

(C) reliable

(D) pure

Q26. Meticulous

(A) interfere

(B) courage

(C) agreement

(D) careful

Q27. Antipathy

(A) dishonesty

(B) disturbance

(C) demonstration

(D) dislike

Q28. Knave

(A) emperor

(B) enchanter

(C) soldier

(D)scoundrel

Q29. Recipients

(A) creators

(B) donors

(C) receivers

(D) instigators

Q30. Coarse

(A) academic

(B) grain

(C) rough

(D) training

Q31. LUXURIANT

(A) Luxury-loving

(B) Lovely

(C) Rich

(D) Abundant

Q32. CANTANKEROUS

(A) Cancerous

(B) Ferocious

(C) Quarrelsome

(D) Fissiparous

Synonyms test with answers

Synonyms test with answers

Q33. CURTAIL

(A) Detail

(B) enlarge

(C) Promote

(D) exaggerate

Q34. ONUS

(A) Sadness

(B) Happiness

(C) Responsibility

(D) Criticism

Q35. DERISION

(A) Humiliation

(B) Embarrassment

(C) Ridicule

(D) Condemnation

Synonyms test with answers

Q36. TRITE

(A) Commonplace

(B) Clever

(C) Brief

(D) Impudent

Q37. LUCIDITY

(A) Fluidity

(B) Politeness

(C) Clarity

(D) Fluency

Q38. INDICT

(A) implicate

(B) Elude

(C) Charge

(D) Manifest

Q39. APPRAISE

(A) Accuse

(B) Praise

(C) Appreciate

(D) Judge

Q40. DELUGE

(A) Confusion

(B) Deception

(C) Flood

(D) Weapon

Q41. LOQUACIOUS

(A) Talkative

(B) Slow

(C) Content

(D) Unclear

Q42. VINDICTIVE

(A) Imaginative

(B) Accusative

(C) Spiteful

(D) Aggressive

Q43. INCLEMENT

(A) Selfish

(B) Active

(C) Unfavourable

(D) Inactive

Q44. GENIAL

(A) Cordial

(B) Unselfish

(C) Careful

(D) Specific

Q45. ACCRUE

(A) Accumulate

(B) Accommodate

(C) Grow

(D) Suffice

Q46. Enigma

(A) truth

(B) fear

(C) difficulty

(D) puzzle

Q47. Concurrence

(A) occurrence

(B) conquest

(C) currency

(D) agreement

Q48. Espionage

(A) planning

(B) pioneering

(C) lineage

(D) spying

Q49. prognosis

(A) diagnosis

(B) forecast

(C) preface

(D) identity

Q50. poach

(A) catch

(B) hunt

(C) preach

(D) plunder

Q51. repartee

(A) refuse

(B) celebrate

(C) response

(D) question

Q52. exhort

(A) recommend

(B) coax

(C) pressure

(D) push

Synonyms for competitive Exams
Q53. lurid

(A) happy

(B) abundant

(C) bright

(D) shocking

Q54. wholesome

(A) complete

(B) ripe

(C) sound

(D) desirable

Q55. infirm

(A) unsteady

(B) timid

(C) nervous

(D) weak

Q56. cordial

(A) affectionate

(B) generous

(C) friendly

(D) kind

Q57. sole

(A) only

(B) principal

(C) important

(D) immediate

Q58. systematically

(A) scientifically

(B) technically

(C) methodically

(D) symmetrically

Q59. Diligent

(A) Desirous

(B) Hardworking

(C) Ridiculous

(D) Assiduous

Q60. Blunder

(A) Blemish

(B) Danger

(C) Worry

(D) Mistake

Synonyms test with answers

ANSWERS

1  C 36  A
2  D 37  C
3  A 38  C
4  B 39  D
5  A 40  C
6  B 41  A
7  C 42  C
8  C 43  C
9  C 44  A
10  D 45  A
11  B 46  D
12  B 47  D
13  C 48  D
14  A 49  B
15  C 50  B
16  A 51  C
17  A 52  D
18  C 53 D
19  A 54  A
20  C 55  D
21  B 56  C
22  A 57  A
23  C 58  C
24  A 59  B
25  A 60  D
26  D
27  D
28  D
29  C
30  C
31  D
32  C
33  B
34  C
35  C

For More Articles You Can Visit On Below Links :

SSC CGL 2018 & 2019 Online Preparation New Batch

400 most important questions for SSC CGL Math Pinnacle

India’s 1st Hard Drive Course for SSC CGL 2018 & 2019

750 Most Important Questions For SSC CGL Economics

Spot The Error : 10 Important Questions from CGL 2016 Exam

SSC CGL 2018 Online Preparation new batch starting from 18th December

Indian History General Knowledge Questions Part 42/200

Rules for articles (A/An/The)

Polity Test SSC CGL CHSL (Part-I) :Pinnacle Coaching

phrasal verbs J : Phrasal verbs series for SSC CGL English

 

Now Get All Notifications And Updates In Your E-mail Account Just Enter Your E-mail Address Below And Verify Your Account To Get More Updates :

Enter your email address: Subscribe Pinnacle:

Comments are closed.

Subscribe For Latest Updates

Signup for our newsletter and get notified when we publish new articles for free!




error: Content is protected !!