9817390373,8295688244
Sscglpinnacle Dhaka

SSC English Online test mock test : Online Practice Questions/Ans.

Validity: 9 Months
What you will get
Course Highlights
  • Based on latest Pattern
  • English Medium eBooks
Click to Bookmark
SSC

SSC English Online test mock test: Online Practice Questions/Ans.

SSC English Online test mock test : Online Practice Questions/Ans.

Q1. In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

(a) Blandnes

(b) Blandeness

(c) Blandenes

(d) Blandness

Ans. (d) blandness

Blandness - lack of strong emotions, features, or characteristics

Q2. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

The burning sun

X-our very

Y-seemed to be sucking

Z-blood out of us

(a) XZY

(b) XYZ

(c) ZYX

(d) YXZ

Ans. (d) YXZ

The subject of the sentence will be followed by the main verb which is in part Y.

Next will be X followed by X. Sucked what?.......our very blood.

The answer is (d) YXZ

Q3. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

I hear the sound

X-his tool raised

Y-of the blow while I see

Z-above his head

(a) XZY

(b) XYZ

(c) YXZ

(d) ZYX

Ans. (c) YXZ

Y is the first part which tell which sound was heard.

Next will be X followed by Z which tell that the tool was raised above his head.

The answer is (c) YXZ.

Q4. In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

(a) Throtled

(b) Throttlede

(c) Throtlede

(d) Throttled

Ans. (d) Throttled

Throttled means choke, strangle

Q5. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

Children are sensitive

X-to what happens around them and are

Y-enthusiastic about working on

Z-plays that reflect their lives

(a) ZYX

(b) XYZ

(c) ZXY

(d) YZX

Ans. (b) XYZ

X is the first part which tell children are sensitive to what.

Next will be Y where the helping verb ‘are’ is followed by the adjective ‘enthusiastic’.

Next will be Z. Children are enthusiastic working on what?..........on plays.

The answer is (b) XYZ

Q6. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

But this does not mean

X-phenomena to the body

Y-is a meaningless expression

Z-that the reference of mental

(a) YZX

(b) ZXY

(c) YXZ

(d) XZY

Ans. (b) ZXY

Z is the first part which contains the conjunction ‘that’ and tell what it does not mean.

Next will be X. Mental phenomenon’ is a complete phrase.

Next will be Y which contains the verb followed by the subject of the sentence.

The answer is (b) ZXY

Q7. In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

(a) Stoically

(b) Stoicaly

(c) Stoecally

(d) Stoecaly

Ans. (a) stoically

Stoically means without showing one's feelings or complaining about pain or hardship.

Q8. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

The space in front of the large

X-hut was empty, but

Y-placed several stools

Z-before it were

(a) XYZ

(b) XZY

(c) ZYX

(d) ZXY

Ans. (b) XZY

X is the first part. Large is an adjective used before hut (noun).

Next will be Z followed by Y. Here, ‘were’ (plural) is used for plural noun (several stools).

The answer is (b) XZY

Q9. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

From our common experience

X-of the relation of the

Y-mental he starts out

Z-physical and the

(a) XYZ

(b) XZY

(c) ZYX

(d) ZXY

Ans. (b) XZY

X is the first part which begins with ‘of’. It tells experience of what?......of the relation.

Next will be Z immediately followed by Y. Physical and mental are joined by the conjunction ‘and’.

The answer is (b) XZY

Q10. In the following question, four words are given out of which one word is correctly spelt. Select the correctly spelt word.

(a) Conssensus

(b) Consenssus

(c) Consensus

(d) Conssenssus

Ans. (c) Consensus

Consensus means agreement, harmony

Q11. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

As for ourselves, we

X-combing our hair

Y-a good wash and

Z-were contented with

(a) ZXY

(b) YZX

(c) YXZ

(d) ZYX

Ans. (d) ZYX

Z is the first part. We (subject) will be followed by verb.

Next will be Y followed by X where the two given tasks are joined used the conjunction ‘and’.

The answer is (d) ZYX

Q12. The question below consists of a set of labelled sentences. Out of the four options given, select the most logical order of the sentences to form a coherent paragraph.

If there is a

X-corresponding sensation

Y-kind, there has to be a

Z-change in brain activity of a certain

(a) ZXY

(b) ZYX

(c) YZX

(d) YXZ

Ans. (b) ZYX

Z is the first part. The article in the first part will be followed by a noun.

Again Y will be followed by X. The article ‘a’ will be followed by the noun ‘corresponding sensation’.

The answer is (b) ZYX