9817390373,8295688244
Sscglpinnacle Dhaka

SSC CGL Tier 2 : English Questions with Sol. of 30th Nov. 2016

Validity: 9 Months
What you will get
Course Highlights
  • Based on latest Pattern
  • English Medium eBooks
Already Bookmark
SSC

SSC CGL Tier 2 : English Questions with Sol. of 30th Nov. 2016

SSC CGL Tier 2 : English Questions with Sol. of 30th Nov. 2016

Directions(1-10)In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'

Q1. Millions of Jews lost (A)/ their kith and kin (B)/ in Hitler concentration camps.(C)/  No error(D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)Hitler’s concentration camps

Here, Hitler’s concentration camps should be used. In case of possessive case, apostrophe is used with living thing.

Q2. Mother-in-laws (A)/ are (B) / a nuisance.(C) / No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (a)Mothers-in-law

Mothers-in-law is correct. In compound noun, s is used with main word.

Q3. Today people is ignorant (A)/ of the things that (B)/ are happening around them. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (a)Today, people are

People is a plural noun. So instead of is ,are will be used .

Q4. I think so (A)/ you have taken (B) / the right decision. (C) / No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (a)I think you have taken

so is not necessary here, i think you have taken the right decision is correct.

Q5. When Albert stayed at the African jungle (A) / he chose to put up with many inconveniences such as (B) / wild animals and poisonous insects.(C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(c) D

Answer: (a)

stayed in

Q6. I recall you telling me (A) / the story of the seven witches (B)/ but I cannot remember where or when.(C)/ No Error (D)

(a)A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (a)your telling me

The story was told by someone, so your telling me will be used.

Q7. I was surprised (A)/ when the hostess smiled (B)/ as if she saw me before.(C)/ No error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)Here, error is in (c) part.

It should be she had seen me before

[/showhide]

Q8. Each one of his sisters (A) / were (B) / hardworking.(C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (b)was

Here, helping verb will be used according to each.

Each one of his sisters was hardworking.

Q9. His need for affection (A)/ stem from his (B)/ father's long absence. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (b)Stems from his

Verb will be according to the subject ‘His need for affection’ which is singular

Q10. Due to his negligence,(A)/ he failed (B)/ in the examination.(C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (d)No Error