Enter your email address: Subscribe Pinnacle:    

SSC CGL Tier 1 exam analysis I 3rd March 2020 3rd Shift

SSC CGL Tier 1 exam analysis I 3rd March 2020 3rd Shift (Evening)

Dear students 

We are going to analyse every shift exam here for on going ssc cgl tier 1 exams. You will find maximum questions here. Those students who are appearing in the exam are requested to kindly provide questions.

To join ssc cgl tier 2 JobAssure program click here 

How to send questions to us?

Students can send questions to us through whatsapp 8295688244,

Pinnacle official facebook page

or Youtube community tab

Date 3rd March 2020 Shift 3(Evening, 4 PM to 5PM)

Maths : Total questions : 25

TopicNo. of questions  Level
Geometry 2Moderate
Trigonometry2-3 Moderate
Mensuration1 Easy
Algebra2-3 Easy to Moderate
DI4 Moderate
Number system1-2 Easy to Moderate
Profit and loss /discount1 Easy to Moderate
Percentage1 Easy to Moderate
Average 1-2 Easy to Moderate
Work and time/ pipes and cistern2 Moderate
Time distance, train/Boats 2Moderate
Ratio and Proportions 1-2Moderate
SI/ CI 1 Moderate
Overall 25 Easy to Moderate

Overall observation and good attempt and accuracy : 18 to 20

Questions asked :

Questions are updated when we get from students

Reasoning 

TopicNo of questions Level
Coding-Decoding 3Easy
Statement & conclusion 1 Easy
Odd One Out2-3 Easy
Counting of Fig.1 Easy
Embedded Figures1 Easy
Cubes and Dice1 Easy
Analogy Verbal3-4 Easy
Mirror Image1 Easy
Words Arrangement  
Venn Diagram1 Easy
Mathematical Operations  
Series Non Verbal1 Easy
Blood Relation1 Moderate
Paper cut and fold1 Easy
Series2 Easy to Moderate
Puzzle  
Completion of Figure 1Easy
Missing number2 Easy
Misc1 Easy
Overall  25Easy

Overall observation and good attempt and accuracy : 22-23

Questions asked :

Questions are updated when we get from students

General Awareness 

TopicNo. of questions Level
Current affairs 6Easy to Moderate
History 4 Easy to Moderate
Geography 3 Moderate
Indian polity 2 Easy to Moderate
Economics 1 Easy
General science 6 Easy to Moderate
Misc GK 4 Easy to Moderate
Overall  25 Easy to Moderate
   

Overall observation and good attempt and accuracy : 15-16

Questions asked :

Q1. Who is the PM of Bhutan?

Ans. Lotay Tshering

Q2. Kibithu (Rice) variety found in

Ans. Arunachal Pradesh

Q3. When is Nurse Day celebrated?

Ans. 12 May

Q4. Which is Sri Lanka largest city?

Ans. Colombo

Q5. Who was Magadh famous ruler?

Ans. Ashoka

Q6. 1 horse power = ____ watt

Ans. 746

Q7. What was the ‘Harvest tax’ called during the reign of Gupta dynasty?

Halikar / Halidanda

Q8.Who is the PM of Thailand?

Ans. Prayut Chan-o-cha

Q9. Yangtze River is in which city of China?

Ans. Sanghai

Q10. The formula of Calcium Sulfate-

Ans. Dihydrate

Q11. Who was the last ruler of Gupta Dynasty?

Ans.Vishnu gupta

Q12. Which is Lucifer planet?

Ans. Venus

Q13. Who represents economic survey?

Ans. Ministry of finance

Q14. which Indian is conferred with first international shooting federation blue cross award?

Ans. Abhinav Bindra

Questions are updated when we get from students

English 

Topic No. of questions Level
Voice and Narration 2 and 1 respectively Easy, Moderate
Cloze test 5Easy
Parajumbles2 Easy to Moderate
Sentence improvement 2 Easy to Moderate
Idioms2 Easy
Phrases2 Easy
One word substitution2 Easy
Antonyms2 Easy
Synonyms2 Easy
Error Detection, Misc 2, 1 Easy
overall  25 Easy

Overall observation and good attempt and accuracy : 22 to 23

Questions asked :

Questions are updated when we get from the students

SSC CGL tier 1 2020 ( 3rd March -9th March 2020) all shifts exam analysis will be updated according to the exam conducted 

ssc cgl tier 1 4th March morning shift click here

ssc cgl tier 1 4th March afternoon shift click here

ssc cgl tier 1 4th March evening shift click here 

ssc cgl tier 1 5th March morning shift click here

ssc cgl tier 1 5th March afternoon shift click here

ssc cgl tier 1 5th March evening shift click here 

ssc cgl tier 1 6th March morning shift click here

ssc cgl tier 1 6th March afternoon shift click here

ssc cgl tier 1 6th March evening shift click here 

ssc cgl tier 1 7th March morning shift click here

ssc cgl tier 1 7th March afternoon shift click here

ssc cgl tier 1 7th March evening shift click here 

ssc cgl tier 1 8th March morning shift click here

ssc cgl tier 1 8th March afternoon shift click here

ssc cgl tier 1 8th March evening shift click here 

ssc cgl tier 1 9th March morning shift click here

ssc cgl tier 1 9th March afternoon shift click here

ssc cgl tier 1 9th March evening shift click here 

error: Content is protected !!