9817390373,8295688244
Sscglpinnacle Dhaka

SSC CGL Reasoning Section Question with Answer August Afternoon

Validity: 9 Months
What you will get
Course Highlights
  • Based on latest Pattern
  • English Medium eBooks
Click to Bookmark
SSC

SSC CGL Reasoning Section Question with Answer 11 August Afternoon

SSC CGL Reasoning Section Question with Answer 11 August Afternoon

Q1. In the following question, select the related word pair from the given alternatives.

Heart : Organ : : ? : ?

(a) Bones : Calcium 

(b) Eyes : Organ 

(c) Leg : Feet 

(d) Ear : Sense 

Answer: (b)

SSC CGL Reasoning Section Question with Answer 11 August Afternoon

Q2. In the following question, select the related letters from the given alternatives.

BPTW : CQUX : : CHNS : ?

(a) DIST

(b) DIOT

(c) BGOT

(d) DSTO

Answer: (b)

Q3. In the following question, select the related number from the given alternatives.

48 : 63 : : 80 : ?

(a) 97

(b) 98

(c) 99

(d) 101

Answer: (c)

Q4. In the following question, select the odd word pair from the given alternatives.

(a) Calendar : Dates 

(b) Dairy : Milk 

(c) Notebook : Notes 

(d) Accounts : Entries 

Answer: (b)

Q5. In the following question, select the odd letters from the given alternatives.

(a) M

(b) E

(c) S

(d) W

Answer: (b)

SSC CGL Reasoning Section Question with Answer 11 August Afternoon

Q6. In the following question, select the odd number from the given alternatives.

(a) 26

(b) 50

(c) 82

(d) 120

Answer: (d) 

Q7. Arrange the given words in the sequence in which they occur in the dictionary.

1. Train

2. Topper

3. Tingling

4. Tumbler

5. Traction

(a) 23541

(b) 32154

(c) 25314

(d) 32514

Answer: (d)

SSC CGL Reasoning Section Question with Answer 11 August Afternoon

Q8. A series is given with one term missing. Select the correct alternative from the given ones that will complete the series.

DK, FN, HQ, ?

(a) KS

(b) JT

(c) KT

(d) JS

Answer: (b)

Q9. In the following question, select the missing number from the given series.

2, 5, 17, 71, ?

(a) 131

(b) 247

(c) 359

(d) 419

Answer: (c)

SSC CGL Reasoning Section Question with Answer 11 August Afternoon

Q10. Akshar remembers that the match is after 26th April but before 30th April, while Suresh remembers that the match is after 22nd April but before 28th April. On which date of April is the match?

(a) 29

(b) 26

(c) 27

(d) 28

Answer: (c)