9817390373,8295688244
Sscglpinnacle Dhaka

SSC CGL Math Project 400 Questions :: Work And Time

Validity: 9 Months
What you will get
Course Highlights
  • Based on latest Pattern
  • English Medium eBooks
Click to Bookmark
SSC

SSC CGL Math Project 400 Questions :: Work And Time

SSC CGL Math Project 400 Questions :: Work And Time

Work and Time

About Work and Time

I am posting 15 varieties questions on " Work and Time" .  This is considered a difficult chapter. Generally 2-3 questions can be asked in Tier 1 and 5-8 in Tier 2. This chapter will have direct link with other chapters like Pipes and Cistern and Work and Wages.

Work and Time: Maths

Q1. A can do a piece of work  in 10 days and B can do it 20 days. How many days will both take together to complete the work?
a) 15
b) 24/5
c) 20/3
d) 30
Q2.  A and B can do a work in 12 days, B and C in 15 days and C and A in 20 days. If A, B and C work together, they will complete the work in:
a) 5 days
b) 8 days
c) 10 days
d) 9 days
Q3. A and B can do a work in 18 and 24 days respectively. They worked together for 8 days and then A left. The remaining work was finished by B in:
a) 5 days
b) 16/3 days
c) 8 days
d) 10 days
Q4. A can do a piece of work in 12 days and B can do it in 18 days. They work together for 2 and then A leaves. How long will B take to finish the remaining work?
a) 6 days
b) 8 days
c) 10 days
d) 13 days
Q5. A and B working separately can do a piece of work in 10 days and 15 days respectively. If they work on alternate days beginning with A, in how many days will the work be completed
a) 18 days
b) 13 days
c) 12 days
d) 6 days
Q6. If 6 men and 8 boys can do a piece of work in 10 days and 26 men and 48 boys can do the same in 2 days, the time taken by 15 men and 20 boys to do the same type of work will be:
a) 5 days
b) 4 days
c) 6 days
d) 7 days
Q7. 5 persons can prepare an admission list in 8 days working 7 hours a day. If 2 persons join hem so as to complete the work in 4 days, they need to work per day for
a) 10 hours
b) 9 hours
c) 12 hours
d) 8 hours
Q8. Babu and Asha can do a job together in 7 days. Asha is 7/4 times as efficient as Babu. The same job can be done by Asha alone in
a) 22 days
b) 21 days
c) 11 days
d) 9 days
Q9. A wall of 100 meters can be built by 7 men or 10 women in 10 days. How many days will 14 men and 20 women take to build a wall of 600 meters?
a) 15
b) 20
c) 25
d) 30
Q10. A is 50% as efficient as B. C does half of the work done by A and B together. If C alone does the work in 20 days, then A, B and C together can do the work in
a) 17/3 days
b) 20/3 days
c) 6 days
d) 7 days
Q11. Some carpenters promised to do a job in 9 days but 5 of them were absent and remaining men were absent and remaining men did the job in 12 days. The original number of carpenters was
a) 24
b) 20
c) 16
d) 18
Q12. A contractor undertakes to make a road in 40 days and employs 25 men. After 24 days, he finds that only one third of the road is made. How many extra men should he employ so that he is able to complete the work 4 days earlier?
a) 100
b) 60
c) 75
d) None of these
Q13. A can do a work in 5 days less than the time taken by B to do it. If both of them together take 100 /9  days, then the time taken by B' alone to do the same work (in days) is
a) 15
b) 20
c) 25
d) 30
Q14. A, B and C can complete a work in 10, 12 and 15 days respectively. But A left the work before 5 days of its completion. B also left the work 2 days after A left. In how many days was the work completed?
a) 4
b) 5 days
c) 7 days
d) 8 days
Q15. 5 men and 2 women working together can do four times as much work per hour as a man and a woman together. The work done by a man and a woman should be in ratio:
a) 1:2
b) 2:1
c) 1:3
d) 4:1
Answer key
1. c
2. c
3. b
4. d
5. c
6. b
7. a
8. c
9. a
10. b
11. b
12. c
13. c
14. c
15. b