Enter your email address: Subscribe Pinnacle:    

Questions asked in SSC CGL 31st Augest Exam

Questions asked in SSC CGL 31st Augest Exam

Questions asked in SSC CGL 31st Augest Exam

Questions asked in SSC CGL 31st Augest Exam

GK Questions Asked on 31-08-2016 in SSC CGL Online Exam:- 1st shift

Q1. Pellagra & Scurvy diseases caused due to deficiency of –

Q2. Indira Goswami a Jnanpith Award winner is a poet, author, scholar of which language –Assamese

Q3. Longest islands –

Q4. Nitric acid doesn’t react with – (copper, iron, zinc or gold)

Q5. Nanda Peak in which state –

Q6. Which curve shows the relationship between unemployment and rate of interest?

Q7. Evaporation after high temperatures is followed by which kind of rainfall?

Q8. Under which Governor General was English education first brought to India – Lord Macaulay

Q9. Electric heater consists of which metal –

Q10. Finance commission was set up by –

Q11. World Bank accepts monitor from –

Q12. Which committee under the Estimates Committee of Parliament is also called ‘twin sisters’? Public Accounts

Questions asked in SSC CGL 31st Augest Exam

 

GK Questions Asked on 31-08-2016 in SSC CGL Online Exam:- 2nd shift

Q1.indira goswami got jnanpith award in which language

Q2.pellagra and scurvy are caused for which vitamin deficiency

Q3.nandan peak in state

Q4.largest beach

Q5.Which committee under the Estimates Committee of Parliament is also called the ‘twin-sisters’?

Q6.financial commisin is set up by

Q7.world bank takes monetary from

Q8.nickle does not react with

Q9.water heater contains nichrome

Q10.education system introduced by

Q11.gandhari art taken from

Q12.unemployment related curve

Q13.Evaporation after high temperatures is followed by which kind of rainfall?

Some Other Questions:





Q1. India shares longest International border with?

Ans. Bangladesh

Q2.CK Naidu trophy associated with which sports?

Ans. Cricket

Q3.FAST telescope installed in?

Ans. CHINA

Q4.Highest gallantry award of peace?

Ans. Ashok Chakra

Q5.India’s …1st carbon free state?

Ans. Himachal Pradesh

Q6.People of Indus valley used to worship?

Ans. Mother Goddess

Q7.Kovvada nuclear plant proposed to be set up in?

Ans. Andhra Pradesh

Q8.Polio caused due to?

Ans. poliovirus

Q9.Energy travels from Sun to earth through?

Ans. radiation

Q10.In IT failure of Kernel means?

Ans. If you receive a Kernel Security Check Failure Stop Error or Blue Screen on Windows

10/8/7, then this post has some troubleshooting steps you may want to try out. This error is usually caused due to Memory or Driver incompatibility issues or corruption of system data.

Q11.Barren islands is in?

Ans. Andaman Sea

Q12.India’s volcano is at?

 

 

error: Content is protected !!