9817390373,8295688244
Sscglpinnacle Dhaka

Previous Year English Questions |12th Jan 2016| SSC CGL Tier 2

Validity: 9 Months
What you will get
Course Highlights
  • Based on latest Pattern
  • English Medium eBooks
Click to Bookmark
SSC

Previous Year English Questions |12th Jan 2016| SSC CGL Tier 2

Previous Year English Questions |12th Jan 2016| SSC CGL Tier 2

Directions (1-10) In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q1. They will (A)/ leave the office at six and (B)/ reach at home by seven. (C)/ No error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)reach home by seven

Reach means to arrive at, so it is not appropriate to use the preposition at with reach.

Q2. The new lecturer (A)/ seems to be very popular with (B)/ most of the class. (C)/ No error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (d)no error

Given sentence is grammatically correct.

Q3. The museum's revolving doors (A)/ stopped the crooks (B)/ as they jam half way round. (C)/ No error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)as they jammed half way round

The sentence clearly given in past tense, so as they jammed half way round is correct here.

Q4. He had no (A)/ accuse for attacking (B)/ that old man. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (b)excuse

Accuse – to say that somebody has done something wrong or is guilty of something.

Excuse- a reason, that explains or defend your behavior.

So, instead of accuse , excuse is correct here.

Q5. Mothers keep on (A)/ to encouraging their children (B)/ to study. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (b)

Use of ‘to’ is superfluous here.

Q6. Mohan wishes (A)/ he will be (B)/ richer. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (b)

may

To express wish, either may or might is used.

Q7. I am not familiar with (A)/ all the important places in this town (B)/ although I had been living here for two years. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

although I have been living here for two years.

When the work was started in past and is still continuous then present perfect continuous tense is used.

Q8. The receptionist gave us (A)/ much informations (B)/ which we needed. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (b)

much information/ many pieces of information

Information is an uncountable noun. We can’t make it plural by adding s, so informations is not correct. Either much information or many pieces of informations is correct.

Q9. Everyday we hear about (A)/ senior citizens being robbed (B)/ and even kill in cold blood. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

and even killed in cold blood

Past participle is used with being, so even killed in cold blood here.

Q10. Ravi Shankar's performance was given (A)/ a standing ovation by the (B)/ people who has come to hear him. (C)/ No Error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

people who had come to hear him.

Here, past perfect tense is used. So use, people who had come to hear him.