Enter your email address: Subscribe Pinnacle:    

Chemistry-day-2 physical-chemical-changes-questions-Target ssc cgl 2018

Chemistry-day-2 physical-chemical-changes-questions-Target ssc cgl 2018

Chemistry-day-2 physical-chemical-changes-questions-Target ssc cgl 2018

Q1. Galvanization is the:

(a) deposition of zinc on iron

(b) deposition of tin on iron

(c) deposition of copper on iron

(d) deposition of aluminium on iron

Q2.What is the colour of iron sulphate solution

(a) Green

(b) Blue

(c) Grey

(d) Pink

Q3. Which of the following characteristics makes gases compressible?

(a) space between particles

(b) collision of particles

(c) movement of particles

(d) forces of attraction between particles

chemistry
Q4. Ozone layer absorbs most of the

(a) Infrared rays

(b) Infrasonic rays

(c) Ultraviolet rays

(d) Ultrasonic rays

Q5. Bakelite is a

(a) Conductor

(b) Insulator

(c) Metal

(d) Liquid

Q6. What is the meaning of word ‘anhydrous’ is

(a) with water

(b) without water

(c) with copper

(d) without copper

Q7. Which two elements are present in fireworks?

(a) Magnesium and iron

(b) Iron and Magnesium

(c) Magnesium and Sulphur

(d) Iron and Hydrogen

Q8. Which of the following causes the rusting of iron?
a. Oxidation
b. Reduction
c. Chemical reaction with oxygen
d. Chemical reaction with C02

(a) a and b

(b) b and c

(c) c and d

(d) a and c

Q9. At end of a reaction, catalyst

(a) vanishes

(b) is used up

(c) remains unchanged

(d) resizes 

Q10. Galvanization of iron is carried out using

(a) Zinc

(b) Tin

(c) Copper

(d) Chromium

chemistry
Answer key

  1. a.
  2. a.
  3. a.
  4. c.
  5. b.
  6. b.
  7. c.
  8. d.
  9. c.
  10. a.

 

For More Articles You Can Visit On Below Links :

SSC CGL 2018 & 2019 Online Preparation New Batch

400 most important questions for SSC CGL Math Pinnacle

India’s 1st Hard Drive Course for SSC CGL 2018 & 2019

750 Most Important Questions For SSC CGL Economics

One word substitution for SSC exams: Starting from T

Vocabulary Spellings With Meaning In Hindi For SSC CGL Tier 1 2018

Important Notice related to exam dates SSC CGL 2017 Tier 1 : Staff Selection commission

 

Now Get All Notifications And Updates In Your E-mail Account Just Enter Your E-mail Address Below And Verify Your Account To Get More Updates :

Enter your email address: Subscribe Pinnacle:

 

error: Content is protected !!