Enter your email address: Subscribe Pinnacle:    

Chemistry-day-4 metals-non-metals mcqs Target ssc cgl 2018

Chemistry-day-4 metals-non-metals mcqs Target ssc cgl 2018

Chemistry-day-4 metals-non-metals mcqs Target ssc cgl 2018

Q1. The property of metals by which they can be beaten in to thin sheets is called-

(a) Malleability

(b) Ductility

(c) Conduction

(d) Expansion

Q2. Which of the following is a metal?

(a) O

(b) Na

(c) Ar

(d) C

Q3. Which one of the following metals. Does not react with water to produce Hydrogen?

(a) Potassium

(b) Cadmium

(c) Sodium

(d) Lithium

Q4. The metals which produce ringing sound are called

(a) Lustrous

(b) Hard

(c) Malleable

(d) Sonorous

Q5. Which one of the following metals pollutes the air of a city having large number of automobiles?

(a) Cadmium

(b) Chromium

(c) Lead

(d) Copper

Chemistry-day-4
Q6. Which of the following metals form an amalgam with other metals?

(a) Lead

(b) Tin

(c) Zinc

(d) Mercury

Q7. The two metal ions that cause hardness to water are:

(a) Calcium, Magnesium

(b) Sodium, Calcium

(c) Sodium, Potassium

(d) Sodium, Magnesium

Q8. Which non-metal catches fire if the exposed to air

(a) Sodium

(b) Phosphorous

(c) Calcium

(d) Uranium

Q9. Which of the following gas is produced when metal react with acids

(a) Oxygen

(b) Argon

(c) Hydrogen

(d) Carbon dioxide

Q10. Which of the following metals is extracted only by electrolysis?

(a) Zn

(b) Al

(c) Fe

(d) Cu

 

Answer Key

  1. a.
  2. b.
  3. c.
  4. d.
  5. c.
  6. d.
  7. a.
  8. d.
  9. c.
  10. b.

Chemistry-day-4
For More Articles You Can Visit On Below Links :

SSC CGL 2018 & 2019 Online Preparation New Batch

400 most important questions for SSC CGL Math Pinnacle

India’s 1st Hard Drive Course for SSC CGL 2018 & 2019

750 Most Important Questions For SSC CGL Economics

Chemistry-day1 acids-bases-salts mcq Target ssc cgl 2018

Environment conventions – conferences and summits

Important Formulas Of Mensuration For SSC CGL Exam 2018

Plants-reproduction mcqs Biology-day-5 Target-ssc-cgl-2018

 

Now Get All Notifications And Updates In Your E-mail Account Just Enter Your E-mail Address Below And Verify Your Account To Get More Updates :

Enter your email address: Subscribe Pinnacle: