Mobile : +91-8800912722 , +91-9729327755( 9am-5pm | Mon to Sat) | Email : [email protected]

Daily New Batch "Join SSC CGL Online Coaching Batch for 2018 and 2019 or Hard Drive Course for 2018 and 2019".

Enter your email address: Subscribe Pinnacle:

Ad
Ad
Ad
Ad

Expected One Word Substitutions For SSC CGL Tier 1 2018

Expected One Word Substitutions For SSC CGL Tier 1 2018

Q1. To formally give up

(a) Quit

(b) abdicate

(c) adhoc

(d) renounce

Ans. b

Q2. Commencement of adjacent words with the same letter

(a) alliteration

(b) agnosticism

(c) ambiguous

(d) anodyne

Ans. a

Q3. Briefness; shortness of time

(a) Short

(b) Abridged

(c) Brevity

(d) Summation

Ans. c

Q4. Cultivation of trees and vegetables

(a) Pisciculture

(b) Sericulture

(c) Horticulture

(d) multiculture

Ans. c

Q5. To pronounce clearly.

(a) Out spoken

(b) Articulate

(c) Pronunciation

(d) Artistic

Ans. b

Q6. Compulsory enlistment for military or other services

(a) Prescription

(b) Proscription

(c) Description

(d) Conscription

Ans. d

Q7. Showing deep sorrow for wrong doing.

(a) Convalescence

(b) Guilty

(c) Criminal

(d) Contrite

Ans. d

Q8. Something to be corrected in a printed book

(a) Abridged

(b) Corrigendum

(c) Referendum

(d) Addendum

Ans. b

Q9. Worship of idols.

(a) Ideology

(b) Idolatry

(c) Iconoclast

(d) Ignoramus

Ans. b

Q10. Not showing proper respect.

(a) Impertinent

(b) immaculate

(c) Impunity

(d) inaccessible

Ans. a

expected one word
Q11. To fill with air or gas

(a) inflate

(b) Deflate

(c) Gaseous

(d) volatile

Ans. a

Q12. Capable of being read clearly

(a) Illegible

(b) Legible

(c) literate

(d) Illiterate

Ans. b

Q13. Express earnest disapproval of

(a) Depreciate

(b) Deprecate

(c) Degrade

(d) Detrimental

Ans. b

Q14. To be a perfect example .

(a) Epithet

(b) Epitome

(c) Epistle

(d) Equanimity

Ans. b

Q15. The study of the efficiency of people in their working environment

(a) Ergonomics

(b) Economics

(c) Entomology

(d) Epicurean

Ans. a

Q16. To put an end to something by killing

(a) murder

(b) suicide

(c) Exterminate

(d) extradition

Ans. c

Q17. One who runs away from justice or the law

(a) law breaker

(b) legal

(c) fugitive

(d) criminal

Ans. c

Q18. Elimination or killing of a whole race

(a) Genocide

(b) homicide

(c) Fratricide

(d) matricide

Ans. a

Q19. Animals that live in flocks

(a) Sociable

(b) Gregarious

(c) groupies

(d) extrovert

Ans. b

Q20. Fond of entertaining guests

(a) hospitality

(b) Hospitable

(c) hospitalized

(d) Gesture

Ans. b

expected one word
For More Articles You Can Visit On Below Links :

SSC CGL 2018 & 2019 Online Preparation New Batch

400 most important questions for SSC CGL Math Pinnacle

India’s 1st Hard Drive Course for SSC CGL 2018 & 2019

750 Most Important Questions For SSC CGL Economics

Vocabulary Spellings With Meaning In Hindi For SSC CGL Tier 1 2018

latitudes and longitudes geography ssc cgl gk Hindi I English

One word substitution for words relating to death

How to prepare Trigonometry for SSC CGL exam Tier 1, Tier 2

 

Now Get All Notifications And Updates In Your E-mail Account Just Enter Your E-mail Address Below And Verify Your Account To Get More Updates :

Enter your email address: Subscribe Pinnacle:

 

Comments are closed.

Subscribe on Youtube
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Subscribe For Latest Updates

Signup for our newsletter and get notified when we publish new articles for free!




error: Content is protected !!