Enter your email address: Subscribe Pinnacle:    

Chemistry-day-6 combustion-flame-questions Target ssc cgl 2018

Chemistry-day-6 combustion-flame-questions Target ssc cgl 2018

Chemistry-day-6 combustion-flame-questions Target ssc cgl 2018

Q1. The flash point in India is fixed at

(a)240C

(b)290C

(c)440C

(d)470C

Q2. Which type of coal has highest calorific value

(a)Peat

(b)Lignite

(c)Bituminous

(d)Anthracite

Q3. Which type of coal has lowest calorific value

(a)Peat

(b)Lignite

(c)Bituminous

(d)Anthracite

Q4. What is the cetane number of Hexa decane?

(a)0

(b)10

(c)100

(d)1000

Q5. What is the cetane number of alpha methyl nepthalene

(a)0

(b)10

(c)100

(d)1000

combustion-flame-questions
Q6. What is the chief component of natural gas?

(a)Methane

(b)Ethane

(c)Propane

(d)Butane

Q7. Producer gas is a mixture of

(a)CO and O2

(b)CO and N2

(c)CO2 and H2

(d)CH4 and H2

Q8. Water gas is a mixture of

(a)CO and O2

(b)CO and N2

(c)CO and H2

(d)CH4 and H2

Q9. Which of the following is the best antiknock compound?

(a)Alpha methyl nepthalene

(b)Hexa decane

(c)Anthracite

(d)Tera Ethyl Lead

Q10. What is the cetane number of diesel?

(a)25

(b)50

(c)75

(d)100

 

Answer Key

  1. c.
  2. d.
  3. a.
  4. c.
  5. a.
  6. a.
  7. b.
  8. c.
  9. d.
  10. c.

combustion-flame-questions
 

For More Articles You Can Visit On Below Links :

SSC CGL 2018 & 2019 Online Preparation New Batch

400 most important questions for SSC CGL Math Pinnacle

India’s 1st Hard Drive Course for SSC CGL 2018 & 2019

750 Most Important Questions For SSC CGL Economics

Work-energy-mcqs Physics-day-9 Target ssc cgl 2017

Adolescence-theory Biology-day-8 Target-ssc-cgl-2018

Chemistry-day-4 metals-non-metals mcqs Target ssc cgl 2018

 

Now Get All Notifications And Updates In Your E-mail Account Just Enter Your E-mail Address Below And Verify Your Account To Get More Updates :

Enter your email address: Subscribe Pinnacle:

 

 

error: Content is protected !!