Enter your email address: Subscribe Pinnacle:    

Chemistry-day-5 coal-petroleum-questions Target ssc cgl 2018

Chemistry-day-5 coal-petroleum-questions Target ssc cgl 2018

Chemistry-day-5 coal-petroleum-questions Target ssc cgl 2018

Q1. Which of the following can’t be obtained from coal?

(a) coke

(b) coal tar

(c) coal gas

(d) CNG

Q2. Which of the following is chiefly present in CNG (Compressed Petroleum Gas)?

(a) Methane

(b) Ethane

(c) Propane

(d) Butane

Q3. Which of the following is used in road surfacing

(a) Coal

(b) Coke

(c) Bitumen

(d) paraffin wax

Q4. Which of the follwing is replaced by bitumen for metalling the roads?

(a) Coal tar

(b) Coke

(c) Paraffin wax

(d) Coal

coal-petroleum-questions
Q5. What does C stands for in CNG?

(a) Coal

(b) Coke

(c) Compressed

(d) Compared

Q6. Coke is used in the manufacturing of

(a) Lead

(b) Iron

(c) steel

(d) Copper

Q7. The gas which occurs above the petroleum oil trapped under the rocks is called

(a) Biogas

(b) Petroleum gas

(c) Natural gas

(d) Coal gas

Q8.  Which of the following is not obtained as a fraction during the refining of petroleum?

(a) Kerosene

(b) Natural gas

(c) Lubricating oil

(d) Bitumen

Q9. Which of the following is usually referred to as ‘Black Gold’?

(a) Coke

(b) Coal tar

(c) Petroleum

(d) Coal

Q10. Which of the following can be used as a reducing agent in the extraction of iron metal?

(a) Coal

(b) Bitumen

(c) Charcoal

(d) Coke

coal-petroleum-questions
Answer Key

  1. d.
  2. a.
  3. c.
  4. a.
  5. c.
  6. c.
  7. c.
  8. b.
  9. c.
  10. d.

 

 

For More Articles You Can Visit On Below Links :

SSC CGL 2018 & 2019 Online Preparation New Batch

400 most important questions for SSC CGL Math Pinnacle

India’s 1st Hard Drive Course for SSC CGL 2018 & 2019

750 Most Important Questions For SSC CGL Economics

Chemistry-day2 physical-chemical-changes Target ssc cgl 2018

Plant Nutrition MCQs Biology day-1 Target ssc cgl 2018

Motion-Time-questions Physics-day-2 Target ssc cgl 2017

Plants-reproduction mcqs Biology-day-5 Target-ssc-cgl-2018

 

Now Get All Notifications And Updates In Your E-mail Account Just Enter Your E-mail Address Below And Verify Your Account To Get More Updates :

Enter your email address: Subscribe Pinnacle: