Chat with us, powered by LiveChat Cloze test for SSC CGL English Tier 1 Exam

Mobile : +91-9817390373 , +91-9729327755( 9am-5pm | Mon to Sat) | Email : [email protected]

On all online courses and test series : SSC CGL online coaching course 2018 & 2019 T1 +T2+ T3 + T4 , SSC CGL Hard Drive course 2018 & 2019 T1 + T2 + T3 + T4 , SSC CGL Tier 1 Course, SSC CGL English course T1 + T2 , SSC CGL Advance math 2000 Q. hard questions series , SSC CGL Math T1 + T2 , SSC CGL Complete GK Course, SSC CGL 200 Online Tests Series".

Cloze test for SSC CGL English Tier 1 Exam

Cloze test for SSC CGL English Tier 1 Exam

Close Test: Set 1,2,3

Directions: You have several passages given below where some of the words have been left out. Read the passages carefully and choose the correct answer to each blank out of the four alternatives and mark it in the answer sheet.

Cloze Test 1

Cloze test

Cloze test

Like –1–, the Duke university is much more than an –2–institution; it is a living institution.I feel that I will be given the opportunity to excel both academically and socially.Duke is a university known —3— its rich history and strong academic program.And, at the same time, it is also known for -4—-innovation and progressiveness.These are qualities —5—draw me to the college.

1.

A me
B I
C mine
D myself

2.

A education
B Academic
C scholastic
D philosophical

3.

A about
B for
C in
D as

4.

A its
B it’s
C their
D theirs

5.

A who
B whom
C which
D those

Cloze test
Close Test 2

Before I learned—1— Duke University, I —2—made up my mind to study economics and to ultimately —3— , a —4—in international business. I had come to see this path as the best combination —5— fulfilling both my aspirations —6—- knowledge and my pragmatic goals of a future livelihood. China, my planned area –7—focus, is an —8—market with a —-9— of skilled business professionals. But I had doubts because I wanted a school with a strong focus —10— the humanities as well.

1.

A in
B about
C of
D at

2.

A have
B has
C had
D have had

3.

A pursue
B chase
C follow
D track

4.

A career
B carrier
C profession
D employment

5.

A for
B of
C off
D at

6.

A at
B towards
C in
D at

7.

A of
B off
C about
D in

8.

A expanding
B grown
C grew
D expansive

9.

A Short
B dearth
C lacked
D deficiency

10.

A on
B over
C at
D in

Close Test 3

In developing countries -–1– India, with a backward economy and –2–scope for fruitful employment,millions of people find no work to do. The unemployed, —3—nothing to do and without an —4— living, are left frustrated and demoralized, losing their faith in life itself.As it happens in India and several underdeveloped countries —5— Asia and Africa, the unemployed threaten the very —6— of development and plunge the country in gloom.It is only natural. Those —7— are born with two hands consider it a —8—when they are denied the simple right to work and earn a living. While their numbers —9— on multiplying and the growth rate becomes menacing, the fruits of development are found to be —10—inadequate to bridge the gulf.

1.

A) like
B) similar
C) such
D) as

2.

A) a little
B) little
C) few
D) a few

3.

A) Have
B) Having
C) is having
D) were having

4.

A) assure
B) ensured
C) insured
D) reassure

5.

A) during
B) in
C) at
D) along

6.

A) proceeds
B) matter
C) process
D) advance

7.

A) that
B) whom
C) who
D) which

8.

A ) Crisis
B) boon
C) blessing
D) curse

9.

A) Goes
B) went
C) go
D) is going

10.

A) to
B) many
C) too
D) much

Cloze test
Answers

Close test 1

1 d
2 b
3 b
4 a
5 c

Cloze Test 2

1 B 6 B
2 C 7 A
3 A 8 A
4 A 9 B
5 A 10 A

Cloze Test 3

1 A 6 C
2 B 7 C
3 A 8 D
4 B 9 C
5 B 10 C

 

 

For More Articles You Can Visit On Below Links :

SSC CGL 2018 & 2019 Online Preparation New Batch

400 most important questions for SSC CGL Math Pinnacle

India’s 1st Hard Drive Course for SSC CGL 2018 & 2019

750 Most Important Questions For SSC CGL Economics

One word substitution test with answers

Test of idioms with answers

SSC CGL English: IDIOMS & PHRASES

Synonyms, Antonyms notes (A -Z ) : SSC CGL Pinnacle Coaching

 

Now Get All Notifications And Updates In Your E-mail Account Just Enter Your E-mail Address Below And Verify Your Account To Get More Updates :

Enter your email address: Subscribe Pinnacle:

16 Responses to “Cloze test for SSC CGL English Tier 1 Exam”

Subscribe For Latest Updates

Signup for our newsletter and get notified when we publish new articles for free!




error: Content is protected !!