9817390373,8295688244
Sscglpinnacle Dhaka

CGL Tier 2 English : Previous Year Questions of 1st Dec 2016

Validity: 9 Months
What you will get
Course Highlights
  • Based on latest Pattern
  • English Medium eBooks
Click to Bookmark
SSC

CGL Tier 2 English : Previous Year Questions of 1st Dec 2016

CGL Tier 2 English : Previous Year Questions of 1st Dec 2016

Directions(1-10) In the following question, some part of the sentence may have errors. Find out which part of the sentence has an error and select the appropriate option. If a sentence is free from error, select 'No Error'.

Q1. In my opinion (A)/a pencil is always (B)/ more preferable to a pen.(C)/ No error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

Preferable- more attractive or more suitable, to be preferred over something. It is redundant to use more preferable here.

Q2. The climate(A)/ of Mumbai (B)/ is better than Hyderabad.(C)/ No error(D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

Place will be compared with place and climate will be compared with climate.  So,  is better than that of Hyderabad is correct.

Q3. The best known leader(A)/ among them were(B)/ Mahatma Gandhi, Sardar Patel and Jawaharlal Nehru.(C)/ No error(D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (a)

Here, subject will be plural because leaders are Gandhi, Patel, and Nehru.

Q4. The burglar stole all the money(A)/ in the house but surprisingly missed(B)/ the jewelleries in the locker.(C)/ No error(D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

Jewellery is an uncountable noun. So we can’t make it plural.  The jewellery in the locker is correct here.

Q5. Owing to the disturbing noise,( A)/ the speaker was forced (B)/ to adjourn the meetings.(C)/ No error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

Adjourn- to stop a meeting or an official process.

To adjourn the meeting is correct here.

Q6. No man can become a great(A)/ artist unless he(B)/ apply himself continually to his art.(C)/ No error(D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

Here, subject is singular. So verb will also be singular.  So, applies himself continually to his art is correct.

Q7. No one wants to drive to work anymore(A)/ because of traffic jams (B)/ at rush hour.(C)/ No error (D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (d)

No Error

Q8. As they climb(A)/ higher, the air(B)/ became cooler.(C)/ No error(D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (a)

Sentence is clearly given in past tense. So As they climbed is correct here.

Q9. Rama has(A)/ no taste(B)/ in classical music.(C)/ No error(D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

Here, instead of in classical music, ‘for classical music’ will be used.

Q10. A unique feature of a mobile phone(A)/ is that it enables seamless telephone calls even(B)/ when the user are moving around wide areas.(C)/ No error(D)

(a) A

(b) B

(c) C

(d) D

Answer: (c)

When the user is moving around wide areas is correct.